4 ting du skal tage med fra Danmark hvis du flytter herfra

Vi vil gerne starte med at sige, at Danmark elsker dig og at vi gerne vil have, at du bliver. Ej, du skal selvfølgelig ikke have dårlig samvittighed over at flytte derhen, hvor du har lyst, men hvis du virkelig har tænkt dig at forlade Danmark permanent, så overvej lige en gang, hvad du kommer til at savne. Der er nogle ting, der kan være svære at finde uden for Danmark, som de fleste af os nu en gang er virkelig glade for. Nogle af dem har du sikkert allerede tænkt på, men for en god ordens skyld har vi lavet en liste med fire ting, du skal huske at tage med fra Danmark, hvis du flytter til udlandet.

Du bør først og fremmest sende kasse-vis af småkager, før du selv tager af sted. Der findes bare ikke småkager uden for Danmark, der kan måle sig med de ægte danske slags, som jo blandt andet er absolut nødvendige til jul. Det ville også være godt at tage masser af julemad med, men det kan desværre ikke holde sig helt så længe, så du må nøjes med at importere det hver jul, selv om det er betydeligt dyrere end at købe det lokale julemad ? hvis de da overhovedet holder jul der, hvor du flytter hen.

Noget andet du bør tage med er nogle af de fantastiske danske møbler, der desværre ikke altid er mulige at købe i udlandet. Det gælder alt fra Æggestolen og Svanen til designerlamper som ph5 fra louis poulsen. Du skal sådan set bare finde ud af, hvad du bedst kan lide og så tage det med. Det er ikke altid nemt at tage store ting med til udlandet, men i det her tilfælde er det uden tvivl besværet værd.

Med småkager og en lænestol mangler der ved blot en pejs og et juletræ, før vi er klar til jul. Pejsen kan du selvfølgelig få hvor end, du flytter hen, mens et juletræ enten også kan fås der eller kan importeres. Men hov, hvad gør vi med julepynten? Hvis du har noget julepynt, der absolut ikke skal smides ud, så skal du da også have dét med. Det er også noget, der er svært at finde i samme kvalitet uden for Danmark.

Sidst men bestemt ikke mindst bør du tage en uddannelse med fra Danmark. Hvis du ikke allerede er færdig med at uddanne dig, så er det typisk bedst at gøre det, mens du er i Danmark. Her får du både SU og slipper for at betale uddannelsesudgifter. To ting, der er svære at finde i andre lande. Og så er uddannelserne i Danmark desuden i verdensklasse, så der findes virkelig ikke noget bedre sted at uddanne sig.