Fords historie - Fra Henry Ford til Nu

Ford – et navn, som de fleste af os kender. Men kender vi også hele historien bag firmaet? Fra Henry Fords start af firmaet i 1903 til de seneste opdagelser og innovative fremskridt i dag? I denne blog har vi samlet alle de vigtigste informationer omkring Ford og dens historie. Så lad os begynde!


Historien om Ford startede i 1903, hvor Henry Ford og en gruppe investorer havde en mission om at skabe noget, der var større end dem selv. De skabte et firma i Detroit kaldet Ford Motor Company. Deres mål var at gøre biler tilgængelige for alle og ikke kun de rige og velhavende. Henry Ford revolutionerede bilindustrien med hans samlebåndsproces, som gjorde det muligt at producere biler hurtigere og mere effektivt. Førhen var biler håndlavede, hvilket var en lang og dyr proces. 


Ford Model T blev præsenteret i 1908 og gik hen og blev en stor succes i USA og resten af verden. Henry Ford var kendt for at lytte til sine kunders feedback og justere sin produktion herefter. Han forstod kundernes behov og krav, og han blev berømt for citatet: “Man kan få sin Model T i alle farver, så længe det er sort!”. Princippet var, at sorte biler tørrede hurtigere og var nemmere at producere. 


Ford fortsatte sin vækst og succeshistorie gennem både første og anden verdenskrig, hvor de lavede både jeeps og flymotorer til US Air Force. Efter krigen fokuserede de igen på personbiler og lancerede modeller såsom Ford Mustang, der stadig i dag er en populær og respekteret bil.


I 2006 valgte Ford at lukke deres fabrikker i Danmark, hvilket var en trist besked for mange ansatte og bilentusiaster. Men det betød også, at Ford-nøglen blev overdraget til andre bilfirmaer og iværksættere. Ford holder sig stadig med i front indenfor teknologisk innovation og miljøvenlige alternativer, og det kan ses i deres seneste modeller og cybersikkerhedsfunktioner.


Med en så stolt og imponerende arv som Ford har, er det ikke svært at forstå, hvorfor det er et så anerkendt og elsket bilfirma. Ford revoluationerede bilindustrien og gav almindelige mennesker mulighed for at køre i en bil. Selvom Ford nu ikke længere har deres fabrikker i Danmark, er firmaet stadig en vigtig del af den globale bilindustri. Som vi har set i denne blog, har Ford både haft sine op- og nedture, men firmaet har formået at overleve og klare sig igennem de forskellige udfordringer. Vi glæder os til at se, hvad fremtiden vil bringe for Ford og dens fortsatte innovative fremskridt.