Must-haves til en bil med børn

Er der små børn i familien skal de som oftest også have en plads i bilen, så hele familien samlet kan tage på køretur. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at tage de rigtige forholdsregler, så du først og fremmest kører lovligt og sikkert med dine børn.

Tager du dine børn med på kør-selv ferie, bør du yderligere være opmærksom på, at de regler som gælder i Danmark, sagtens kan være anderledes i mange andre lande.

Vær opmærksom på dit barns sikkerhed

I Danmark skal dit barn altid sidde i en autostol eller på en sele pude, til det er mindst 135 cm højt. Når du skal vælge autostol til dit barn, bør du altid sikre dig, at den passer til dit barns alder, højde og vægt og, at den er monteret korrekt og efter producentens anvisninger. Hos Cybex kan du få autostole, som passer til alle aldre, og som kan være med til at sikre, at i som familie får en rigtig god køretur. Køber du en autostol fra Cybex, så vær opmærksom på, at tilkøbe selebase her også, så du sikrer at udstyret fungere mest hensigtsmæssigt, du kan med fordel også vælge isofix, hvilket giver større sikkerhed for, at du monterer autostolen korrekt. Hvis i har helt små børn med i bilen, skal man være opmærksom på, at barnet efter to timer i en autostol/babystol formentlig vil have brug for hjælp til at skifte stilling. Her bør man holde en kort pause og tage barnet op af stolen.

God opbevaring til underholdning til barnet

Når i er på køretur, hvad enten det er en kort eller lang en af slagsen, bør man som forældre anskaffe en opbevaringslomme med mange forskellige rum til bagsædet. Den vil i kunne få stor glæde af, til diverse små ting til baby, som man gerne vil have i nærheden på køreturen. I en opbevaringslomme er der blandt andet plads til legetøj, til snacks og til drikkelse, så baby får den rette næring og underholdes selvom i er på farten. Der kan også være plads til de mere praktiske ting som eksempelvis sutter, sutteflaske og stofbleer. Den kan groft sagt bruges som en forenklet udgave af pusletasken, så man slipper for hele tiden at skulle finde den frem.

Underholdning til de større børn

Er det større børn som skal med på køreturen kan det også være en fordel at anskaffe små tablets eller et dvd-sæt, så dine unger kan se film på farten. Er det en kortere tur, kan det måske virke som meget arbejde, men det, at dine børn er fuldt underholdt, sikrer at du kan koncentrere dig 100% om trafikken, hvilket altid er det vigtigste.

Husk at du kan købe solskærme til vinduet, så solen ikke generer hverken småbørn eller når der skal ses film.

Koncentrer dig om trafikken

Når du har børn med i bilen, er det yderst vigtigt, at du er opmærksom på trafikken og derfor er det også vigtigt, at dine børn i et vist omfang er i stand til at klare sig selv. Derfor er det vigtigt, at du kan rette barnets opmærksomhed mod andet end dig når du kører bil. Skulle der være uroligheder på bagsædet så stop bilen og sørg for, at alt er i orden, i stedet for at være uopmærksom under kørslen.