Sådan Køber du et Godt og Billigt Hjem

Et hjem er et finansielt aktiv og mere: det er et sted at bo og lade sine børn vokse op; det er en plan for fremtiden, og det er en investering i dit samfund. Derfor skal alle danskere have mulighed for at nyde fordelene ved at eje et hjem. Vi har snakket med Ejendomsmægler Islands Brygge og fået nogle gode tips til dig, der skal ud at købe et hjem for første gang.

De siges, at viden åbner døre. Det er bogstaveligt talt rigtigt, når det kommer til at købe et hjem. Når du skal ud at købe dit første hjem, skal du vide hvor og hvordan du begynder på hele processen. Følgende spørgsmål og svar er blevet omhyggeligt udvalgt af ejendomsmægleren, for at give dig det grundlæggende fundament for at bevæge dig ud i køb af bolig. Ud over at hjælpe dig med at komme godt i gang, vil disse trin også give dig de nødvendige værktøjer for at navigere hele  købsprocessen – fra at afgøre, om du er klar til at købe hus, hele vejen til det endelige trin med få nøglerne og kalde dig ejer af et hjem.

 

Hvordan ved jeg, om jeg er klar til at købe et hjem?

Det kan du finde ud af, ved at stille dig selv følgende pørgsmål:

  1. Har jeg en stabil indkomst (normalt et job)? Har jeg været fastansat i de sidste 2-3 år? Er min nuværende indkomst pålidelig?
  2. Er jeg generelt godt til at betale mine regninger?
  3. Har jeg ingen, eller meget begrænset, mængde gæld?
  4. Har jeg penge nok til at betale et forskud?
  5. Er jeg i stand til at betale afdrag og tillægsudgifter hver måned?

Hvis du kan svare på “ja” på disse spørgsmål, er du klar til at købe dit eget hjem.

 

Hvordan kommer jeg i gang med at købe mit eget hjem?

Start med at overveje din situation. Er du klar til at købe et hjem? Hvor meget har du råd til at betale i afdrag hver måned? Hvor meget plads har du brug for? Hvilke områder af byen kan du lide? Når du har besvaret disse spørgsmål, så lav en liste over ting der skal gøres, og begynd så småt at undersøge ejendomme til salg. Tal med venner og familie, kør igennem de interessante kvarterer og kig i avisen og på internettet. Ejendomsmægleren smiler kækt her og siger, at man selvfølgelig også kan tage kontakt til ham, hvis man er på udkig efter lejligheder til salg islands brygge.

 

Hvordan skal jeg vælge imellem at bo til leje eller købe et hus?

De to ting kan ikke rigtigt sammenlignes. Den eneste fordel ved at leje er, at du generelt er fri for ansvaret omkring vedligeholdelse. Men ved at leje, taber du chancen for at opbygge egenkapital, drage nytte af skattefordelene og beskytte dig mod pludselig forhøjet leje. Du kan heller ikke tilpasse lejligheden eller huset uden tilladelse.

At eje et hjem har mange fordele. Når du laver dine månedlige afdrag, bygger du egenkapital. Det er altså en investering. At eje et hjem kvalificerer dig også til visse skattelettelser, der hjælper dig med at håndtere dit nye økonomiske ansvar – såsom forsikring, ejendomsskat og vedligeholdelse – hvilket kan være ganske betydeligt. Når man tænker på friheden, stabiliteten og sikkerheden ved at eje dit eget hjem, er det det hele værd.